Axiom με RealVision 3D Sonar: Ισχυρά εργαλεία για την εξερεύνηση Ψαριών

Axiom με RealVision 3D Sonar: Ισχυρά εργαλεία για την εξερεύνηση Ψαριών

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης θαλάσσιας δοκιμής για πολυλειτουργικές οθόνες Axiom ™ με το RealVision 3D ™ Sonar,

το σκάφος Raymariner με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο Raymariner ήρθε με έναν ενδιαφέροντα υποβρύχιο στόχο. Το M / V Margaret Smith ήταν ένα βυθοκόρο άνθρακα που ανατράπηκε και βυθίστηκε κοντά στο Yarmouth, Ηνωμένο Βασίλειο το 1978. Το ναυάγιο είναι μέρος του Εθνικού Δρυμού New Forest και έχει γίνει ένα δημοφιλές χαρακτηριστικό για τους ψαράδες και τους scuba divers. Γνωστό στους ντόπιους ως “The Maggie”, το πλοίο φιλοξενεί σήμερα μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών ειδών ψαριών. Είναι επίσης μια μεγάλη δομή για τη δοκιμή και τη βαθμονόμηση του εξοπλισμού σόναρ δεδομένου ότι είναι ένα σχετικά νεανικό ναυάγιο που είναι καλά τεκμηριωμένο τόσο σε φωτογραφία όσο και σε βίντεο.

Οι ψαράδες παντού γνωρίζουν ένα από τα καλύτερα μέρη για να εντοπίσετε τα ψάρια γύρω από τη δομή του πυθμένα. Η δομή παρέχει καταφύγιο και προστασία στα μικρότερα ψάρια και προσελκύει τρόφιμα που τροφοδοτούν τα μεγαλύτερα ψάρια. Η δομή μπορεί να είναι φυσικά αντικείμενα όπως βράχια, πεσμένα δέντρα ή υποβρύχια προεξοχές. Μπορεί επίσης να είναι τεχνητά αντικείμενα που βρουν το δρόμο τους στο νερό σκόπιμα ή ακούσια σαν ναυάγια και τεχνητοί υφάλους. Το σύστημα σόναρ Axiom RealVision 3D του Raymarine έρχεται με μια φοβερή σειρά εργαλείων για την εύρεση δομών πυθμένα και των κατοίκων ψαριών τους.

Η τεχνολογία 3-D sonar φέρνει μια ολόκληρη σειρά από οφέλη για τους ψαράδες, τους δύτες και ακόμη και τους ποδηλάτες που ταξιδεύουν. Με ένα απλό κτύπημα του δακτύλου σας στην οθόνη μπορείτε να περιστρέψετε και να κλίσετε την εικόνα 3D για να απεικονίσετε το υποβρύχιο θαλασσογραφία από οποιαδήποτε γωνία. Η απεικόνιση 3D διευκολύνει την κατανόηση του μεγέθους, του βάθους και των αποστάσεων μεταξύ αντικειμένων. Η εικόνα RealVision 3D είναι επίσης γυροσκοπική. Ένας εξελιγμένος αισθητήρας στον μετατροπέα RealVision 3D μετράει την κίνηση του σκάφους και αυτόματα εξουδετερώνει για να παράγει μια σταθερή και ακριβή εικόνα σόναρ

Το RealVision 3D προσφέρει επίσης 2 διαφορετικούς τρόπους απεικόνισης των στόχων. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση ονομάζεται λειτουργία σφαίρας η οποία χρησιμοποιεί στρογγυλές σφαίρες ομοιόμορφου μεγέθους για να αντιπροσωπεύει μεμονωμένες αποδόσεις. Η Λειτουργία σφαίρας βοηθάει τους μικρότερους στόχους (όπως το δόλωμα και τα αρπακτικά ζώα) να φαίνονται μεγαλύτεροι στη συνολική παρουσίαση 3D. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν ψάχνετε για μεμονωμένα ψάρια αντί για μεγάλα σμήνη ή αν κοιτάτε την οθόνη από απόσταση.

Το RealVision 3D μπορεί επίσης να καταστήσει τις εικόνες σε λειτουργία σημείου. Η λειτουργία Point (Point) χρησιμοποιεί μικροσκοπικά σημεία για να εμφανίζει κάθε επιστροφή του σόναρ σε τρισδιάστατο χώρο. Ενώ μια μοναχική επαφή θα εμφανιστεί μικρή σε λειτουργία σημείου, μεγαλύτερες επαφές και υποβρύχιες δομές θα εμφανιστούν σε πολύ υψηλή ανάλυση, επειδή τα επιμέρους σημεία θα εμφανίζουν το μέγεθος και το σχήμα αυτών των αντικειμένων με εξαιρετικές λεπτομέρειες.

Σε λειτουργία είτε σε σημείο είτε σε σφαίρα μπορείτε επίσης να ελέγξετε τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζονται οι χρωματικοί στοίχοι. Όταν ρυθμίζεται σε λειτουργία βάθους, οι στόχοι είναι χρωματισμένοι ανάλογα με το βάθος τους στο νερό, χρησιμοποιώντας μια κλίμακα ουράνιου τόξου (που κυκλώνει κάθε ~ 50ft). Στη λειτουργία έντασης, οι στόχοι είναι χρωματισμένοι σύμφωνα με τη δύναμη της επιστροφής του σόναρ. Οι ισχυρότερες αποδόσεις υποδεικνύονται με φωτεινότερα χρώματα. Το RealVision 3D προσφέρει επίσης 5 διαφορετικές παλέτες χρωμάτων για να διαλέξετε, μαζί με επιλογές για το χρώμα φόντου και το χρώμα του κάτω μέρους.

Οι μετατροπείς RealVision 3D είναι λύσεις all-in-one με στοιχεία 3D, DownVision, SideVision και High CHIRP συν έναν αισθητήρα θερμοκρασίας νερού γρήγορης απόκρισης. Περιέχουν επίσης έναν αισθητήρα γυροσκοπίας στερεάς κατάστασης που εξουδετερώνει την κίνηση του σκάφους για βελτιωμένη διαύγεια εικόνας.

Όταν ψάχνετε για δομή κάτω, το σόναρ RealVision 3D της Axiom σας δίνει και πολλά άλλα ισχυρά εργαλεία. Εκτός από το τρισδιάστατο σόναρ, το Axiom έχει ενσωματωμένο σόναρ CHIRP DownVision και CHIRP SideVision υψηλής ανάλυσης. Αυτές οι επιλογές παρέχουν φωτογραφικές εικόνες δομών και ψαριών και σας επιτρέπουν να δείτε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες. Το Axiom έχει ακόμη ένα κανάλι σόναρ CHERP με κωνικό κανάλι υψηλών ταχυτήτων, το οποίο είναι βελτιστοποιημένο για την εύρεση ψαριών. Μπορείτε να δείτε αυτά τα κανάλια ξεχωριστά ή ταυτόχρονα στην οθόνη πολυλειτουργικών συσκευών Axiom.
Με το Axiom, η εύρεση και η απεικόνιση υποβρύχιων δομών και ναυαγίων είναι ευκολότερη από ποτέ. Αυτό είναι κάτι που θα απολαύσουν πραγματικά οι ψαράδες, οι δύτες και ακόμη και οι κρουαζιέρες και οι εξερευνητές!

By |2017-09-27T00:00:00+03:00Σεπτέμβριος 27th, 2017|Νέα|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment