Ψάρια της Ερυθράς Θάλασσας: περιγραφή και χαρακτηριστικά. Χλωρίδα και πανίδα της Ερυθράς Θάλασσας*

Ψάρια της Ερυθράς Θάλασσας: περιγραφή και χαρακτηριστικά. Χλωρίδα και πανίδα της Ερυθράς Θάλασσας*

Η χλωρίδα και η πανίδα της Ερυθράς Θάλασσας είναι μοναδικά. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι δεν εισέρχεται ποτάμι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό το τμήμα της παγκόσμιας λεκάνης απορροής νερού χαρακτηρίζεται από το καθαρότερο νερό. Διαβάστε για τα ψάρια που ζουν στην Ερυθρά Θάλασσα σε αυτό το άρθρο.

Πολλοί άνθρωποι θέτουν το ερώτημα: “Πού είναι η Ερυθρά Θάλασσα;” Βρίσκεται κοντά στην κατάσταση της Αιγύπτου, η οποία είναι δημοφιλής στους τουρίστες από όλο τον κόσμο. Οι ταξιδιώτες προσπαθούν να εξοικειωθούν με τη χλωρίδα και την πανίδα των τοπικών θαλάσσιων χώρων και, φυσικά, θέλουν να δοκιμάσουν αιγυπτιακές λιχουδιές. Αυτοί, ως συνήθως, είναι φτιαγμένοι από βρώσιμα ψάρια της Ερυθράς Θάλασσας. Για παράδειγμα:

  • Το Fugu είναι ένα δημοφιλές πιάτο που έχει έρθει στις χώρες του Περσικού Κόλπου από την Ιαπωνία. Είναι φτιαγμένο από ψάρι που ονομάζεται “μπαλόνι”. Διογκώνεται και γίνεται σαν μια μπάλα σε στιγμές κινδύνου. Δεν προσβάλλει ένα άτομο, αλλά οι βελόνες της είναι πολύ δηλητηριώδεις. Ως εκ τούτου, η προετοιμασία του fugu εμπιστεύονται μόνο υψηλής εξειδίκευσης σεφ. Είναι απαραίτητο να τελειοποιήσετε τέλεια τις συνταγές για να εξουδετερώσετε το επικίνδυνο δηλητήριο.
  • Το Caranx φτάνει τα 40-150 εκατοστά και το κρέας του έχει καλή γεύση, λόγω του ψαριού που συχνά τηγανίζεται, ψητά και στιφάδο.
  • Το σκουμπρί είναι ένα πολύτιμο εμπορικό ψάρι, το κρέας του οποίου περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Β12 και υγιή λίπη για τον άνθρωπο. Επιπλέον, δεν υπάρχουν κόκαλα σε αυτό, και διακρίνεται από τρυφερότητα.
  • Το Marlin είναι αντιπροσωπευτική ιχθυοφάνα, του οποίου το σώμα μπορεί να φτάσει τα 4 μέτρα. Το ραχιαίο πτερύγιο του είναι δύσκαμπτο, με σχήμα ρύγχους. Marlin – το αντικείμενο της αθλητικής αλιείας. Συχνά, αλιεύονται άτομα απελευθερώνονται πίσω στη θάλασσα. Το κρέας τους θεωρείται λεπτή και σερβίρεται μόνο στα καλύτερα εστιατόρια.

Ψάρια παπαγάλος

Πιθανόν, αυτός ο εκπρόσωπος της ιχθυοφάγου είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους στα νερά της Ερυθράς Θάλασσας. Η εμφάνιση του ψαριού παπαγάλου αντιστοιχεί πλήρως στο όνομά του. Το χρώμα είναι πολύ φωτεινό: μπλε-πράσινο, πορτοκαλί-κόκκινο ή κίτρινο. Στο μέτωπο υπάρχει μια ανάπτυξη που μοιάζει με ράμφος ενός πουλιού. Αυτά τα ψάρια της Ερυθράς Θάλασσας είναι μεγάλα και μπορούν να έχουν μήκος 50 εκατοστά, ωστόσο δεν είναι δηλητηριώδη. Παρ ‘όλα αυτά, τα τσιμπήματα από τα ισχυρά σαγόνια τους αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τον άνθρωπο. Το γεγονός είναι ότι είναι αρκετά οδυνηρό. Ένα χαρακτηριστικό του ψαριού παπαγάλων είναι το μέσο αυτοάμυνας του: ένα κουκούλι παρόμοιο με ζελέ, που εμφανίζεται τη νύχτα. Έτσι ένας εκπρόσωπος της ιχθυοφάνας αποτρέπει την επίθεση των αρπακτικών και των παρασίτων. Ακόμη και ένα υπερευαίσθητο χοιρινό χέλι δεν μπορεί να βρει ψάρια παπαγάλων με οσμή.

Το ψάρι του Ναπολέοντα πήρε το όνομά του εξαιτίας μιας μεγάλης ανάπτυξης στο κεφάλι, παρόμοιο με το τρίγωνο κεφάλι του διαβόητου Γάλλου Αυτοκράτορα. Μεταξύ των ανθρώπων, ένα άλλο όνομα είναι ευρέως διαδεδομένο – “Gubach”, το οποίο τα ψάρια έλαβαν λόγω της ιδιόρρυθμης εμφάνισής του. Φαίνεται ότι τα άτομα αυτού του είδους έχουν τεράστια παχουλά χείλη. Τα ψάρια μπορούν να φτάσουν σε μήκος 2 μέτρων. Ωστόσο, η εξωτερική σοβαρότητα δεν αντικατοπτρίζει την καλή φύση των εκπροσώπων αυτού του είδους. Τα ψάρια του Ναπολέοντα είναι πολύ κοινωνικά. Συχνά, μερικά άτομα κολυμπούν στους δύτες και προσπαθούν να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον πιο κοντά. Αλλά ποτέ δεν επιτίθενται στους ανθρώπους.

 

Αμφιπρίονο δύο λωρίδων

Τα ψάρια της Ερυθράς Θάλασσας είναι μοναδικά. Τα περισσότερα από τα είδη που βρίσκονται εδώ έχουν ένα ασυνήθιστο χρώμα. Για παράδειγμα, το αμφίπριο πήρε το όνομά του λόγω του γεγονότος ότι το σώμα του είναι ζωγραφισμένο με λαμπερές πορτοκαλί-λευκές λωρίδες με μαύρο περίγραμμα. Μερικές φορές μπορεί να υπάρχει ένα άλλο όνομα για αυτό το είδος – “ψάρια κλόουν”. Πολύ συχνά, οι εκπρόσωποι αυτού του είδους γίνονται αντικείμενο φωτογραφίας. Δεν φοβούνται τους δύτες και τους υποθαλάσσιους φωτογράφους καθόλου. Για να προστατευτούν από τα αρπακτικά, αυτά τα ψάρια εγκαθίστανται κοντά στις ανεμώνες. Αυτοί οι κάτοικοι της θάλασσας είναι απολύτως ασφαλείς για τους εκπροσώπους αυτού του είδους, αλλά άλλοι κάτοικοι των υδάτινων περιοχών αποφεύγουν τέτοιους τόπους. Το γεγονός είναι ότι στα πλοκάμια των ανεμώνων είναι δηλητήριο. Αλλά μια ειδική βλέννα προστατεύει το σώμα των αμφιπρίων.

Πεταλούδα ψαριών

Πεταλούδα

Πεταλούδα

Το είδος αυτό αναγνωρίζεται εύκολα από το υψηλό οβάλ στίγμα του. Είναι πολύ πεπλατυσμένο. Επίσης, άτομα που ανήκουν σε αυτό το είδος έχουν ένα ασυνήθιστα μακρύ ραχιαίο πτερύγιο. Το σώμα των ψαριών είναι συνήθως κίτρινο-πορτοκαλί, σε φωτεινό φόντο είναι λευκές επιμήκεις κηλίδες σε ένα λεπτό μαύρο περίγραμμα. Αυτοί οι εκπρόσωποι της ιχθυοφάνας ζουν σε μικρά βάθη. Κύρια ζωή ημέρας. Εξαιτίας αυτού, έχουν μελετηθεί από καιρό από δύτες και επιστήμονες. Συνήθως τα ψάρια είτε ζουν σε ζεύγη είτε συγκεντρώνονται σε λίγα κοπάδια. Το χρώμα σε διάφορους πληθυσμούς μπορεί να ποικίλει: από το μπλε-πορτοκαλί και το κόκκινο-κίτρινο έως το μαύρο και το ασήμί

 

Αυτοκράτορας άγγελος
Τα ψάρια της Ερυθράς θάλασσας που ανήκουν σε αυτό το είδος έχουν ασυνήθιστο χρώμα. Το μικρό τους σώμα καλύπτεται με ρίγες, κηλίδες, κηλίδες. Τα χρώματα που επικρατούν στο χρώμα είναι κίτρινα, άσπρα και μπλε. Μπορούν να συνδυαστούν με διαφορετικούς τρόπους, να μετακινούνται ομαλά από το ένα στο άλλο ή ακόμα και να συγχωνεύονται, μετατρέποντας σε μια εντελώς νέα σκιά. Το σχήμα μπορεί να σταλεί σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Μπορεί να είναι κυκλική, διαγώνια, κυματιστή, εγκάρσια ή κάθετη. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν δύο απολύτως όμοιοι αυτοκρατορικοί άγγελοι, αυτά τα εξωτικά ψάρια της Ερυθράς Θάλασσας μπορούν να αναγνωριστούν χωρίς δυσκολία.

Πυρικοί κάτοικοι της βαθιάς θάλασσας

Οι επιθετικοί εκπρόσωποι της πανίδας και της χλωρίδας μπορούν να ζουν σε μεγάλα βάθη. Πολλά ψάρια και θαλάσσια ζώα επιτίθενται σε αυτοάμυνα. Δεν θα επιτεθούν σε ένα άτομο εκτός εάν αισθάνονται την απειλή από αυτόν. Ωστόσο, μπορείτε να προκαλέσετε την επιθετική συμπεριφορά τους. Για παράδειγμα, τα ένστικτα των θηρευτών επιδεινώνονται αν ένα άτομο έχει ανοιχτή πληγή, λόγω της οποίας προέρχεται η μυρωδιά του αίματος. Για να μην υποφέρετε κατά τη διάρκεια των διακοπών στην Ερυθρά Θάλασσα, πρέπει να ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες:

Μην αγγίζετε τα ψάρια, ακόμα κι αν φαίνονται αβλαβή και θέλετε πραγματικά να τα αγγίξετε.
Μην κολυμπάτε τη νύχτα, γιατί τη νύχτα η ορατότητα μειώνεται και ίσως να μην παρατηρήσετε ότι ένας αρπακτικός σας προσεγγίζει.
Η επίθεση των ψαριών μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό. Η επίθεσή τους συνεπάγεται δυνητικό κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή.

ribi-krasnogo-morya

ribi-krasnogo-morya

Παραπλανητική εμφάνιση
Τα επικίνδυνα ψάρια της Ερυθράς Θάλασσας μπορεί να φαίνονται ευγενικά και φιλικά. Για να μην πέσουν για το “γάντζο” και να μην εξαπατηθούν από την όμορφη εμφάνισή τους, πρέπει να γνωρίζετε “τον εχθρό στο πρόσωπο”. Έτσι, ένα από τα πιο επικίνδυνα για τον άνθρωπο είναι ο χειρουργός ψαριών. Για να προστατευθούν από τις επιθέσεις ισχυρών θηρευτών, εκπρόσωποι αυτού του είδους παράγουν αιχμηρά αγκάθια κρυμμένα σε ειδικές αυλακώσεις στα πτερύγια της ουράς. Στη σοβαρότητα τους, δεν είναι κατώτερα από τα χειρουργικά νυστέρια. Εξ ου και το ψάρι πήρε το όνομά του. Το μήκος των ατόμων είναι περίπου 1 μέτρο. Το μικρό σώμα ζωγραφίζεται πολύ έντονα. Μπορεί να είναι μπλε, ροζ-καφέ και ακόμη και λεμόνι. Ωστόσο, μην προσπαθήσετε να χτυπήσετε αυτούς τους κατοίκους της θάλασσας, επειδή μπορεί να τελειώσει άσχημα.

 

Πέτρινο ψάρι
Ανυπόληπτη στην εμφάνιση, αυτός ο εκπρόσωπος της ιχθυοφάγου συγχωνεύεται με το βυθό με το σχήμα και το χρώμα, που αναδύεται σε μαλακό έδαφος. Η εμφάνισή της είναι απωθητική: ολόκληρο το γκρίζο σώμα καλύπτεται με βλεφαρίδες, που επιτρέπει στο ψάρι να καλύψει. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να παραβλεφθεί και να συμβεί κατά λάθος. Μια έγχυση σπονδυλικής στήλης που βρίσκεται στο ραχιαίο πτερύγιο μπορεί να προκαλέσει θάνατο. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να αναζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Μετά από δηλητηρίαση με δηλητήριο, ένα άτομο βιώνει πονηρό πόνους, αρχίζει να γεμίζει. Οι αγγειακές διαταραχές και τα προβλήματα με τους καρδιακούς ρυθμούς είναι ενδείξεις ότι ένας κολυμβητής ανέβηκε σε έναν εκπρόσωπο αυτού του είδους. Είναι δυνατή η ανάκαμψη, αλλά αυτή η διαδικασία είναι πολύ δύσκολη και χρονοβόρα.

Lionfish
Ποια άλλα ψάρια υπάρχουν στην Ερυθρά Θάλασσα; Αυτά περιλαμβάνουν το λιοντάρι, το οποίο έχει πτερύγια που μοιάζουν με κορδέλα και δηλητηριώδεις βελόνες. Με την ήττα των αιχμών της ένα άτομο χάνει τη συνείδηση, αρχίζει να αναπνέει κράμπες. Λόγω του χρωματισμού τους, οι εκπρόσωποι αυτού του είδους μοιάζουν με ανεμιστήρα: οι καφέ-κόκκινες κλίμακες καλύπτονται με κυματιστές ρίγες. Για το λόγο αυτό, έχει ένα άλλο όνομα – ψάρια zebra.

Αλεξιπτωτιστές
Όπου βρίσκεται η Ερυθρά Θάλασσα, ή μάλλον στα νερά της, υπάρχουν δύο τύποι ακονιστηρίων – ηλεκτρικά και αλογοουρά. Μια επίθεση από αυτά τα ψάρια μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες, αλλά χωρίς λόγο, τα στίγματα δεν δείχνουν επιθετικότητα. Τι μπορεί να συμβεί αν προκαλέσετε επίθεση αυτών των αντιπροσώπων της ιχθυοφάγου;

Πρώτον, το θύμα μπορεί να λάβει ηλεκτρική εκκένωση. Είναι τόσο ισχυρή στην εξουσία που ως αποτέλεσμα, η καρδιά μπορεί να σταματήσει ή παράλυση μπορεί να συμβεί.

Δεύτερον, η έγχυση με δηλητηριώδη ακίδα είναι μια πολύ οδυνηρή πληγή, η θεραπεία της οποίας είναι μια προβληματική και μακρά διαδικασία.

Ωστόσο, προς το παρόν δεν αναφέρθηκαν θάνατοι από επιδρομές.

Θαλασσινό δράκο
Αυτά τα δηλητηριώδη ψάρια της Ερυθράς Θάλασσας θεωρούνται, ίσως, τα πιο απρόβλεπτα αρπακτικά. Στο σώμα τους υπάρχουν σκοτεινές ρίγες και κηλίδες. Σε γενικές γραμμές, τα ψάρια διακριτικά, το μήκος της δεν είναι περισσότερο από μισό μέτρο. Το σώμα είναι επιμηκυμένο. Τα μάτια τοποθετούνται ψηλά για να διευκολύνουν το κυνήγι. Ο δράκος της θάλασσας προειδοποιεί για την επίθεση ισιώνοντας τον ανεμιστήρα του ραχιαίου πτερυγίου. Ωστόσο, τα θύματα δεν έχουν πάντα χρόνο να παρατηρήσουν αυτή τη χειρονομία. Όλες οι βελόνες που βρίσκονται στο επιμηκυμένο σώμα των ψαριών είναι πολύ τοξικές. Οι αιχμές βρίσκονται επίσης στα καλύμματα των βαλβίδων.

Οι εκπρόσωποι αυτού του είδους μπορούν να κυνηγούν σε ρηχά νερά, εκτός από την ακτή, καθώς και σε βάθος 20 μ. Μερικές φορές οι άνθρωποι επιτέθηκαν με αμέλεια σε δράκο που βρισκόταν στην άμμο. Ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι τα ψάρια εξακολουθούν να είναι δηλητηριώδη για αρκετές ώρες μετά το θάνατο. Ως εκ τούτου, αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τους αλιείς. Η έγχυση ενός δηλητηριώδους δράκου οδηγεί στην εμφάνιση οίδημα, παράλυση. Στην καρδιακή ανεπάρκεια, ο κίνδυνος θανάτου είναι υψηλός.

Barracuda

Barracuda
Τα μεγάλα ψάρια της Ερυθράς Θάλασσας μπορούν να φτάσουν τα 2 μ. Η Barracuda σε εμφάνιση μοιάζει με ράφα. Έχει μικρές κλίμακες και δόντια σε σχήμα μαχαιριού. Με τη βοήθειά τους, ο θηρευτής συλλαμβάνει σταθερά το θήραμα. Δεν δείχνει επιθετικότητα προς ένα άτομο, ωστόσο, μπορεί να μπερδέψει τα άκρα του με ένα ψάρι σε λασπώδες νερό. Επιπλέον, τα αρπακτικά ψάρια της Ερυθράς Θάλασσας ενώνουν καρχαρίες κατά τη διάρκεια του κυνηγιού, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού. Οι μεμονωμένες ποικιλίες barracuda πιστεύεται ότι είναι βρώσιμες. Επιπλέον, το κρέας τους είναι πολύτιμο. Ωστόσο, έχοντας δοκιμάσει μια τέτοια λιχουδιά, ένα άτομο μπορεί να πάρει σοβαρά δηλητηρίαση με πολλά συμπτώματα. Αυτές περιλαμβάνουν παραβιάσεις στο έργο ορισμένων οργάνων, και αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να είναι θανατηφόρο.

 

 

Κοραλλιογενείς ύφαλοι
Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι είναι το μαργαριτάρι της Αιγύπτου και της Ερυθράς Θάλασσας. Αυτοί είναι ασπόνδυλοι οργανισμοί. Απορροφούν ασβέστιο από το νερό και στη συνέχεια το χρησιμοποιούν για να χτίσουν αποικίες. Με απλά λόγια, δημιουργούν το δικό τους σκελετό. Η πιο συναρπαστική θέα των κοραλλιών ανοίγει το βράδυ. Αυτή τη στιγμή της ημέρας αρχίζουν να “κυνηγούν” και να αποκαλύπτουν όλη τη γκάμα των χρωμάτων τους.

Χλωρίδα
Η Ερυθρά Θάλασσα φιλοξενεί καταπληκτικούς φυτικούς οργανισμούς. Αυτά περιλαμβάνουν το μπλε-πράσινο φύμα Trichodesmium. Κατά τη μαζική αναπαραγωγή, αποκτά έντονο κόκκινο ή καφέ χρώμα. Φωτεινή χρωστική που ονομάζεται φυκοερυθρίνη. Κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων, φαίνεται ότι το ίδιο το νερό “ανθίζει”. Είναι εξαιτίας αυτού ότι η Ερυθρά Θάλασσα πήρε το όνομά της.

Σχετικό 

πηγή  el.public-welfare

By |2021-09-24T20:07:36+03:00Σεπτέμβριος 23rd, 2021|Νέα, Πληρ. Ψαριών|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment